کد خبر : 208553
تاریخ انتشار : جمعه 27 مهر 1403 - 20:54

چگونه با سی تی اسکن؛ شکستگی مهره کمر تشخیص داده می‌شود؟

چگونه با سی تی اسکن؛ شکستگی مهره کمر تشخیص داده می‌شود؟

  تر ک خوردگی یا شکستی مهره کمر یکی از بیماری‌های جدی است که باید علائم و نشانه‌های آن را دانست. با تشخیص به موقع و انجام آزمایش‌های مختلفی مانند سی تی اسکن می‌توان درمان را زودتر شروع کرد تا شکستگی‌های ستون فقرات بیشتر نشود. دقت داشته باشید که اگر شکستگی مهره کمر زیاد باشد؛

 

تر ک خوردگی یا شکستی مهره کمر یکی از بیماری‌های جدی است که باید علائم و نشانه‌های آن را دانست. با تشخیص به موقع و انجام آزمایش‌های مختلفی مانند سی تی اسکن می‌توان درمان را زودتر شروع کرد تا شکستگی‌های ستون فقرات بیشتر نشود. دقت داشته باشید که اگر شکستگی مهره کمر زیاد باشد؛ درمان تنها از طریق جراحی امکان پذیر است و باید متخصص برای تشخیص وضعیت شکستگی، بررسی‌های مختلفی را انجام دهد. اما برای اینکه با علائم و نشانه‌های شکستگی مهره‌های کمر بیشتر آشنا شوید تا انتهای متن همراه ما باشید.

 

 

شکستگی مهره‌های کمر چه علائمی‌دارد؟

شکستگی‌های ستون فقرات یا شکستگی مهره کمر موجب بروز درد متوسط تا شدیدی شده که با حرکت بدتر می‌شود. اگر نخاع یا اعصاب نیز آسیب دیده باشند، بیمار ممکن است دچار اختلال در عملکرد روده و مثانه همراه با بی‌حسی، سوزن سوزن شدن یا ضعف در دست و پا شود.

اگر شکستگی یا ترک خوردگی مهره کمر ، ناشی از برخوردی شدید باشد، ممکن است بیمار دچار آسیب مغزی شود و هوشیاری خود را از دست بدهد یا غش کند. همچنین ممکن است آسیب‌های دیگری نیز وجود داشته باشد که به آن «صدمات منحرف‌کننده حواس» گفته می‎شود؛ این نوع آسیب، درد بسیار شدیدی در کمر ایجاد می‌کند. در این موارد، باید فرض را بر این گذاشت که مصدوم دچار شکستگی ستون فقرات شده است؛ مخصوصا پس از برخوردهای شدیدی مانند تصادف با وسایل نقلیه.

اما به طور کلی از علائم شکستگی مهره کمر می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • کمر درد
  • تورم یا حساسیت
  • تغییر در وضعیت بدنی
  • سوزن سوزن شدن یا بی‌حسی
  • بی‌اختیاری ادرار
  • اسپاسم عضلانی کنترل نشده

دقت داشته باشید افرادی که در اثر تصادفات دچار شکستگی مهره کمر می‌شوند؛ نیاز به درمان فوری دارند. بنابراین باید برای میزان تشخیص شکستگی به پزشک مراجعه کنند. در بررسی‌های اولیه مشخص می‌شود که میزان ترک یا شکستگی مهره کمر چقدر است. مامور اورژانس با بررسی وضعیت بعد از تصادف نشانه‌ها و علائم را ثبت می‌کند تا پزشک تشخیص نهایی خود را اعلام کند. 

علت ترک خوردگی مهره کمر چیست؟

شکستگی که در مهره ستون فقرات رخ می‌دهد؛ ممکن است که از برخوردهای شدید باشد. اما علت اصلی ترک خوردگی یا شکستگی مهره کمر عبارتند از:

  • تصادف با ماشین یا موتورسیکلت
  • افتادن از ارتفاع خیلی زیاد
  • سوانح ورزشی
  • موارد خشونت‌آمیز مانند جراحت بر اثر گلوله

برخی از مصدوم‌های تصادفات ممکن است که در اثر جراحات مختلف به درمان فوری نیاز داشته باشند و در این شرایط شکستگی مهره کمر آن‌ها تشدید شود. این موضوع ممکن است که روی نخاع تاثیر داشته باشد و ستون فقرات با مشکلاتی جدید مواجه شود. اما شکستگی ستون فقرات می‌تواند به دلایل مختلفی مانند: پوکی استخوان یا بیماری‌های مختلف دیگر رخ دهد. 

 

معاینه جسمانی برای تشخیص شکستن کمر

پزشک با معاینه جسمانی وضعیت بیمار را بررسی می‌کند. این معاینه‌ها می‌تواند شلمل بررسی سر، قفسه سینه، شکم، لگن، ستون فقرات یا دست و پا باشد. بعد از اینکه وضعیت عمومی‌بیماری بررسی شد، آزمایش‌های مختلفی برای توانایی حرکت و حس‌ها انجام می‌شود. رفلکس‌های بیمار نیز آزمایش می‌شود تا مشخص شود به نخاع یا اعصاب آسیبی وارد شده است یا خیر!

همچپنین پزشک وضعیت عضله‌های مقعد را بررسی می‌کند تا اختلالی در روده ایجاد نشده باشد. در حقیقت اختلال در عملکرد مثانه و روده می‌تواند یکی از دلایل آسیب جدی به ستون فقرات باشد. از این رو پزشک هرگونه احتمالات را بررسی خواهد کرد. 

 

آزمایش‌‌های تصویربرداری

پس از اینکه معاینه جسمی‌ برای شکستگی مهره کمر انجام شد، نوبت بررسی‌های آزمایشگاهی و تصویربرداری است. از طریق سی تی اسکن و ام آر آی می‌توان میزان آسیب دیدگی‌ها را مشخص کرد. سی تی اسکن یکی از روش‌های تصویربرداری است که از طریق اشعه میزان شکستگی مهره کمر را مشخص می‌کند. پزشک با بررسی تصویر برداری می‌تواند راه درمانی مناسب را پیدا کند. 

 

 

سی تی اسکن به چه هدفی انجام می‌شود؟

از سی تی اسکن برای اهداف پزشکی استفاده می‌شود. پزشک با بررسی‌هایی که سی تی اسکن دارد می‌تواند بافت‌های مختلف بدن را بررسی کند و بهترین تجویز را داشته باشد. تصویربرداری از بافت‌های نرم بدن، رگ‌های خونی، ستون فقرات، شکم و استخوان‌ها می‌تواند پزشک را به تشخیص بهتر کمک کند. اما مهم‌ترین دلایل و اهداف استفاده از سی تی اسکن عبارتند از:

  • تشخیص اختلالات عضلانی و ماهیچه‌‌ای، مانند تومورهای استخوانی و شکستگی‌ها
  • به عنوان راهنمای روش‌های درمانی مانند جراحی، نمونه برداری و پرتو درمانی
  • تشخیص و بررسی وضعیت بیماری‌هایی مانند سرطان، بیماری قلبی، گره‌های ریوی و توده‌های کبدی، سرطان‌های پانکراس
  • بررسی میزان اثربخشی برخی از درمان‌ها، مانند درمان سرطان
  • تشخیص آسیب‌ها و خونریزی‌های داخلی مانند پارگی طحال، کلیه‌ها یا کبد
  • تشخیص وجود تومور در شکم و یا هرگونه التهاب در نزدیکی اندام‌های داخلی
  • ارائه اطلاعاتی دقیق در مورد جریان خون و دیگر مشکلات عروقی
  • تشخیص بافت‌های غیر طبیعی
  • تشخیص محل دقیق تومور، اندازه و میزان درگیر بودن بافت‌های اطراف
  • بررسی دقیق وضعیت مغز از نظر وجود تورم، خونریزی، تورم سرخرگ‌های مغزی و احتمال وجود تومور مغزی
  • تشخیص محل دقیق عفونت و لخته خونی
  • ارائه اطلاعاتی مهم در مورد آسیب‌های وارده به دست، پا و دیگر ساختارهای استخوانی

به طور کلی بررسی حجم استخوانی و وضعیت نخاع بیمار از طریق سی تی اسکن انجام می‌شود تا پزشک بتواند میزان آسیب به بافت‌ها و مهره کمر را تشخیص دهد. 

مزایای سی تی اسکن برای تشخحیص شکستگی مهره کمر

 

سی تی اسکن یکی از روش‌های تصویربرداری است که مقرون به‌صرفه بوده و برای طیف زیادی از مشکلات و بیماری‌ها استفاده می‌شود. سی تی اسکن می‌تواند از طریق اسکنرهایی که دارد، نتایج دقیقی از وضعیت اندام‌ها را بررسی کند و پزشک در صورت بروز مشکلات، تشخیص و تجویز درستی داشته باشد. اسکن سریع یکی دیگر از مزایای سی تی اسکن است که از طریق فناوری جدید امکان پذیر بوده و تصاویر واضح‌تر نمایان می‌شوند. تصویربرداری با سی تی اسکن در زمان کوتاهی انجام می‌شود. این موضوع برای کودکان حائز اهمیت است؛ زیرا کودکان برای اینکه آرامش بیشتری داشته باشند، باید تصویر برداری را سریع‌تر انجام داد.

شما برای کسب اطلاعات بیشتر درباره سی تی اسکن و نکات مربوط به مراقبت های حین این اقدام می توانید به سایت نوبت اینترنتی دکتردکتر(drdr.ir) مراجعه نمایید.

در نتیجه تصویربرداری برای شکستگی مهره کمر می‌تواند به پزشک در تشخیص به موقع و دقیق کمک کند. 

درمان نوع شکستگی خمیدگی

دو روش درمانی برای شکستگی مهره کمر وجود دارد. پزشک متخصص با بررسی‌های لازم از روش جراحی و غیر جراحی برای درمان شکستگی مهره کمر استفاده می‌کند. انتخاب روش درمانی با توجه به شرایط بیمار بررسی می‌شود. از این رو پزشک باید معاینه‌های ابتدایی و انواع آزمایش‌ها را بررسی کند. 

درمان غیر جراحی از طریق بستن کمربند طبی انجام می‌شود. در این روش درمانی بیمار کمربند را به مدت ۶ تا ۱۲ هفته استفاده می‌کند تا به مرور وضعیت بهتری داشته باشد. همچنین کلاس‌های توانبخشی هم برای بیمار تجویز خواهد شد. 

اما در صورتی که شکستگی مهره کمر به دلیل خم شدن یا آسیب‌های جدی اوضاع نامساعدی داشته باشد از روش جراحی استفاده خواهد شد.

با توجه به اینکه تشخیص پزشک در درمان شکستگی مهره کمر اهمیت زیادی دارد؛ از این رو باید از بهترین متخصص‌ها نوبت مشاوره و ملاقات حضوری دریافت کنید. دکتردکتر به عنوان یک سامانه آنلاین نوبت دهی پزشکان در کنار شما است تا بتوانید از بهترین متخصص‌های ارتوپد نوبت مشاوره دریافت کنید. کافی است که به سایت دکتردکتر به آدرس https://drdr.ir/  مراجعه کرده و از بهترین متخصص‌های کشور نوبت مشاوره تلفنی یا حضوری دریافت کنید. 

 

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
نظرات بسته شده است.

دانلود زيرنويس ويدئو

رپورتاژ آگهی خوب یا بد؟

خرید رپورتاژ آگهی