کد خبر : 208304
تاریخ انتشار : دوشنبه 17 مهر 1402 - 20:56

چه عواملی باعث باردهی کمتر درخت هلو می‌شود؟

چه عواملی باعث باردهی کمتر درخت هلو می‌شود؟

  از گذشته تا به امروز همواره عوامل محدود کننده‌ای وجود دارد که سبب افت کمی محصولات و کاهش باردهی درختان هلو در باغات می‌شوند که این معضل در گذشته و با روش باغداری سنتی بیشتر دیده می‌شد اما امروزه با بهره‌گیری از علوم نوین کشاورزی و تجهیزات مدرن باغداری کمتر شاهد این مشکل در

 

از گذشته تا به امروز همواره عوامل محدود کننده‌ای وجود دارد که سبب افت کمی محصولات و کاهش باردهی درختان هلو در باغات می‌شوند که این معضل در گذشته و با روش باغداری سنتی بیشتر دیده می‌شد اما امروزه با بهره‌گیری از علوم نوین کشاورزی و تجهیزات مدرن باغداری کمتر شاهد این مشکل در میان باغداران خواهیم بود اما هیچ گاه نمی‌توان به صورت قطع گفت که این مشکل رفع شده است و دیگر هیچ عامل محدود کننده‌ی میزان باردهی وجود نخواهد داشت.

در این مقاله قصد داریم ضمن افزایش اطلاعات شما باغداران عزیز در خصوص عواملی ‌که سبب افت کمی محصولات درختان هلو و کاهش توجیه اقتصادی آنها نیز می‌شود، سخن بگوییم، پس تا انتهای مقاله با ما همراه باشید.

بازار پسندی درخت هلو

یکی از مهم‌ترین عواملی که می‌تواند در میزان سودآوری باغات هلو در مناطق مختلف کشور تاثیر گذار باشد، سطح کیفی محصولات درخت و صد البته میزان بازارپسند بودن محصولات و تقاضای مشتری در بازارهای داخلی و خارجی، است که باغداران همواره باید این مهم را مد نظر داشته باشند و طبق نظر کارشناسان توصیه می‌شود که با خرید نهال هلو مرغوب و باکیفیت از نهالستان‌های معتبر، از این دغدغه مهم رهایی یابند.

عوامل موثر بر کاهش باردهی درختان هلو

حال ممکن است این سوال برای شما عزیزان پیش آید که چه عواملی می‌تواند باعث کاهش میزان باردهی و سودآوری درختان هلو در مناطق مختلف شود و چگونه می‌توان به رفع این عوامل کمک کرد؟

مهم‌ترین عواملی که در این امر تاثیر مستقیم خواهند داشت عبارتند از:

۱. عدم آبیاری و یا آبیاری در زمان نامناسب به درختان هلو :

گاهی اوقات باغداران از نیاز آبی شدید درختان هلو به خصوص در فصل سرما اطلاعات کافی ندارند و نمی‌توانند این نیاز را به خوبی رفع نمایند، در چنین شرایطی گونه نمی‌تواند عملکرد قابل قبولی از خود نشان دهد و یا میوه‌های کوچک و کم آبی تولید می‌کند که امکان عرضه آنها با این سطح کیفی به بازار وجود نخواهد داشت.

در برخی موارد نیز در اثر عدم آگاهی آبیاری در زمان‌های نامساعدی همچون ساعات ظهر و اوج گرما در فصل تابستان صورت می‌گیرد که در اثر تبخیر، درختان دچار کم آبی و خشکی خواهند شد.

۲. کوددهی:

کوددهی اصولی و مناسب به درختان هلو در اکثر موارد سبب افزایش میزان باردهی درختان هلو در واحد هکتار خواهد شد و در واقع شما عزیزان با غنی سازی خاک و تغذیه اصولی درختان هلو می‌توانید ضمن افزایش باردهی درختان به حفظ سلامت آنها نیز کمک کنید، جالب است بدانید که هر درخت بالغ هلو در صورت سالم و غنی بودن می‌تواند بیش از ۳۰۰ کیلو باردهی داشته باشد اما در صورت نداشتن برنامه منظم برای کوددهی درختان هلو نباید انتظار داشت گونه عملکرد مطلوب و قابل قبولی داشته باشد.

برای این که بتوانیم تشخیص دهیم که نهال هلو در باغات به چه نوع کودی برای تقویت نیاز دارد، بایستی قسمتی از بافت خاک را به ازمایشگاه‌های خاک شناسی و گیاه شناسی بسپاریم تا با مشخص شدن نتایج، بتوانیم برنامه جامع و اصولی را برای کوددهی سالیانه نهال هلو در باغ تدوین نماییم.

۳. خطر سرمازدگی

زمانی که شما باغداران عزیز در اثر عدم توجه به اقلیم منطقه خود اقدام به خرید نهال هلو ناسازگار با محیط می‌کنید، امکان از بین رفتن نهال و یا کاهش باردهی آن را در اثر خطر سرمازدگی در فصل بهار را تا حد بسیاری افزایش خواهید داد. در هنگام مراجعه به مراکز فروش نهال هلو بایستی زودگل یا دیرگل بودن نهال هلو را مورد بررسی قرار دهید و البته با خرید ارقام نهال هلو پیوندی و مقاوم با شرایط، دیگر خیال خود را از این بابت راحت کنید.

۴. آفات و بیماری‌های رایج در میان باغات هلو

مهم‌ترین و موثرترین عاملی که می‌تواند بر کاهش باردهی درختان هلو و همچنین قیمت نهال هلو تاثیر گذار باشد، شیوع آفات و بیماری‌هایی است که می‌توانند سبب از بین رفتن محصولات و یا ایجاد خسارت به بخش مهمی از محصول درختان شود، پس بهتر است شروع به شناسایی این آفات و بیماری‌ها و راه‌های مقابله با آنها نماییم.

● شته سبز هلو

● سوسک سرشاخه خوار

● کنه تار عنکبوتی

● بیماری شانکر هلو

● بیماری پیچیدگی برگ هلو

و آفات و بیماری‌های بسیار زیاد دیگری که از طریق کوددهی، سمپاشی اصولی و هرس سالیانه می‌توان اقدام به کنترل و مقابله با آنها نمود تا سایر درختان هلو موجود در باغ را از درگیری و سرایت نجات دهند.

کلام آخر

حال در انتهای مقاله قصد داریم خبر خوشی را به شما باغداران عزیز و دغدغه‌مند در رابطه با نحوه صحیح باغداری نوین در راستای افزایش باردهی در واحد هکتار درختان هلو دهیم و آن این است که در سال‌های اخیر نهالستان‌های بزرگ و معتبری همچون نهالستان پالیز نهال به وجود آمده‌اند که می‌توانند شما عزیزان را در این مسیر کمک و راهنمایی نمایند و ضمن تولید و فروش نهال هلو، اقدام به ارائه مشاوره رایگان در زمینه احداث باغ هلو، نگهداری و پرورش آن و راه‌های مقابله با عوامل محدود کننده باردهی کرده‌اند.

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
نظرات بسته شده است.

دانلود زيرنويس ويدئو

رپورتاژ آگهی خوب یا بد؟

خرید رپورتاژ آگهی