گالن پلاستیکی چگونه تولید می شود؟

یکی از ظروف بسته بندی که در صنایع تولید کننده کاربرد بسیار زیادی دارد، گالن پلاستیکی می باشد که با انواع کیفیت و بر پایه مواد اولیه مختلف تولید می شود. در این مقاله قصد داریم به بررسی فرآیند تولید گالن پلاستیکی پلی اتیلن بپردازیم. گالن پلاستیکی چیست؟ گالن پلاستیکی یکی از مهم ترین فرآوردههای
یکی از ظروف بسته بندی که در صنایع تولید کننده کاربرد بسیار زیادی دارد، گالن پلاستیکی می باشد که با انواع کیفیت و بر پایه مواد اولیه مختلف تولید می شود. در این مقاله قصد داریم به بررسی فرآیند تولید گالن پلاستیکی پلی اتیلن بپردازیم.
گالن پلاستیکی چیست؟
گالن پلاستیکی یکی از مهم ترین فرآوردههای پلاستیک است که در صنایع مختلف از جمله نفت و پتروشیمی، رزین، روغنهای خوراکی، شویندههای خانگی و صنعتی، مواد غذایی، افزودنیها، روغنهای خوراکی و صنایع شیمیایی مورد استفاده قرار میگیرند. این ظروف به دلیل سبک بودن و مقاومت بالا برای حمل و نقل و نگه داری انواع محصولات بسیار مناسب است. گالنهای پلاستیکی از جنس پلیاتیلن اند و حجم مخصوصی از مایعات را میتوانند به خوبی در خود نگه داری و حفظ کنند.
چند نوع گالن پلاستیکی تولید می شود؟
تنوع تولید گالن های پلاستیکی بسیار بالا می باشد و به منظور بسته بندی انواع محصولات تولید شده در کارخانجات از قبیل: مواد شیمیایی، مواد آرایشی، رزین، مواد غذایی و… مورد استفاده قرار می گیرد. که پرکاربردترین آنها را می توان موارد ذیل نام برد.
مواد اولیه تولید گالن پلاستیکی چیست؟
برای ساخت محصولات پلاستیکی از مواد مختلفی همچون پلی استر، انواع مختلف پلی اتیلن، پلی پروپیلن و غیره استفاده میکنند. اما بهترین مواد اولیه برای ساخت گالنهای پلاستیکی پلی اتیلن و پلی پروپیلن هستند.
انواع مواد اولیه تولید گالن پلاستیکی
- HDPE: پلی اتیلن با تراکم یا چگالی بالا
- LDPE: پلی اتیلن با تراکم یا چگالی کم
- LLPDE: پلی اتیلن سبک و خطی
- VLDPE: پلی اتیلن خیلی سبک
- XLPE: پلی اتیلن با اتصالات عرضی
- پلی اتیلن سنگین ۵۰۳۰
- پلی اتیلن سنگین PE100
- پلی اتیلن سنگین۰۰۳۵
- پلی اتیلن سنگین EX3
پلی اتیلن چیست؟
پلی اتیلن یک پلیمر ترموپلاستیک با ساختار کریستالی متغیر و طیف وسیعی از کاربرد ها می باشد. این یکی از پرمصرف ترین پلاستیک های تولید شده در جهان است که سالانه ده ها میلیون تن در سراسر جهان تولید می شود. انواع مختلفی از پلی اتیلن وجود دارد و هر کدام برای از کاربرد های به خصوصی مناسب است.
به طور کلی، پلی اتیلن با چگالی بالا (HDPE) بسیار کریستالی تر است و اغلب در شرایط کاملا متفاوت از پلی اتیلن با چگالی کم (LDPE) استفاده می شود. به عنوان مثال، LDPE به طور گسترده در بسته بندی های پلاستیکی، مانند کیسه های مواد غذایی یا بسته بندی پلاستیکی استفاده می شود. در مقابل، HDPE کاربردهای رایجی در ساخت و ساز دارد (به عنوان مثال، در استفاده از آن در ساخت لوله های تخلیه). پلی اتیلن با وزن مولکولی فوق العاده بالا (UHMW) در مواردی مانند تجهیزات پزشکی و جلیقه های ضد گلوله کاربردهای با کارایی بالایی دارد.
مراحل تولید گالن پلاستیکی
- در اولین مرحله باید مواد اولیه ساخت گالن پلاستیکی را انتخاب کرد. بهترین و کاربردیترین مواد برای ساخت این گالنها پلی اتیلن و پلی پروپیلن هستند. در ساخت این گالنها از موادی استفاده میکنند که مقاومت ساخت بالایی دارند و قابل بازیافت هستند.
- سپس مواد اولیه را در دستگاهی قرار میدهند تا تحت فشار و دما بالا ذوب شوند. مواد ذوب شده از دستگاه خارج میشوند و به سمت بخش قالبگیری میروند.
- در این مرحله مواد ذوب شده باید به داخل قالبها تزریق شوند و سپس با دمیده شدن هوا مواد شکل و فرم اصلی خود را پیدا میکند.
- سپس قالبها در یک سیستم خنک کننده قرار میگیرند و گالنها بعد از خنک شدن به راحتی از قالب جدا میشوند.
- در مرحله آخر بعد از بازرسی و تست تمام محصولات باید آنها را به بخش بستهبندی و انبارداری ارسال کرد.
فرآیند طراحی گالن پلاستیکی
گالنهای پلاستیکی یک نوع ظرف بزرگ است که برای نگهداری و حملونقل مایعات و مواد مختلف مورد استفاده قرار میگیرد. طراحی و تولید این گالنها یک فرآیند پیچیده و حرفهای است که نیازمند تخصص و دانش فنی است. به عنوان مثال گالن ۲۰ لیتری از یکی از ظروف حجیم است.
در طراحی انواع گالن پلاستیکی ابتدا نیاز به انتخاب مناسبترین نوع پلاستیک برای ساخت این ظروف است. این انتخاب باید بر اساس خواص و ویژگیهای مورد نیاز گالنها انجام شود. پلاستیکهای مختلف از جمله پلی اتیلن، پلی پروپیلن و پلی وینیل کلراید میتوانند برای تولید گالنهای پلاستیکی استفاده شوند. هر کدام از این پلاستیکها ویژگیها و مزایای خاص خود را دارند که در تصمیمگیری برای انتخاب مناسبترین نوع پلاستیک باید مد نظر قرار گیرد.
بعد از انتخاب پلاستیک، فرآیند تولید شروع میشود. ابتدا پلاستیک به صورت دانههای کوچک درآمده و سپس در ماشینهای تزریق قالبگیری میشود. در این مرحله، قالب مورد نظر برای ساخت گالنها در دستگاه قرار میگیرد و پلاستیک به داخل قالب تزریق میشود. پس از آن، با استفاده از حرارت و فشار، پلاستیک در داخل قالب به شکل گالن پلاستیکی تبدیل میشود.
انواع کاربرد گالن پلاستیکی چیست؟
-
مواد غذایی
این گالنها برای بسته بندی انواع مواد غذایی سسها، روغنهای خوراکی و درمانی، انواع چاشنیها به صورت عمده استفاده میشوند.
-
مواد شیمیایی صنعتی
از انواع سیاز گالن مانند بیست لیتری و غیره برای بستهبندی انواع مواد شیمیایی مانند روان کننده، رنگ، اسید، الکل، انواع چسب و رزین استفاده میکنند.
-
مواد شوینده
گالنها بهترین گزینه برای بستهبندی انواع مواد شوینده خانگی و صنعتی ازجمله مایع ظرفشویی، سفید کننده، جرمگیر، پاک کننده و غیره هستند.
-
مایعات و مواد شیمیایی مخصوص کشاورزی
برای بستهبندی و نگهداری انواع کودهای کشاورزی و سایر مایعات و تقویت کنندهها در این بخش از گالنهای پلاستیکی استفاده میکنند.
ویژگی گالن پلاستیکی چیست؟
- پلاستیک همچنین شکل پذیری بالایی نسبت به سایر مواد دارد.
- پلاستیک به خوبی رنگ پذیر است. این خاصیت برای طیف وسیعی از رنگ ها صادق است.
- پلاستیکهای تولید شده از پلی اتیلن مقاومت بسیار بالایی در برابر عوامل فرسایشی و رطوبت دارند.
- گالن های پلاستیکی قابل بازیافت هستند و دوباره به چرخه اقتصادی باز می گردند. در نتیجه به طبیعت آسیب کمتری وارد می کنند.
- این ظروف پلاستیکی همچنین ساختار تجزیه ناپذیر و فشردهای دارد که آن را برای نگه داری مایعات بسیار مناسب میکند.
- گالن پلاستیکی همچنین مقاومت بالایی در برابر حلال های شیمیایی دارد و این مورد هم در کنار رسانایی گرمایی پایین، کیفیت مواد داخل گالن را تضمین خواهد کرد.
- طول عمر و ماندگاری گالن های پلاستیکی بسیار بالا است. بدیهی است هر چه قدر مواد اولیه استفاده شده در تولید گالن، با کیفیت تر باشد، طول عمر گالن نیز بیشتر خواهد بود.
- به دلیل رسانایی گرمایی کمی که پلاستیک دارد، گرما ی بسیار کمی به مایعات درون گالن نفوذ میکند و در نتیجه این مایعات تغییر رنگ نمیدهند و فاسد نمیشوند.
- این ظروف پلاستیکی وزن بسیار پایینی دارند که باعث شده حمل و نقل آنها نسبت به سایر جنس ها بسیار آسان تر باشد. برای مثال یک گالن پلاستیکی ۵۰۰ لیتری، فقط حدود ۲۰ کیلو گرم است در حالی که گالن فلزی با همین حجم حدود ۱۰۰ کیلو گرم وزن دارد.
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰