مردگانتان را بیاورید!
سال ۱۶۶۵ طاعون در شهر لندن جولان میداد و هر هفته جان چند هزار نفر را میگرفت. اوج آن به چنین روزهایی از آن سال برمیگشت که آمار رسمی مرگومیر هفتگی به حدود ۸ هزار نفر رسید؛ آن هم در شرایطی که – به نوشته ویراستار سایت آندیسدِی – کسی مرگ فقرا را نمیشمرد و
سال ۱۶۶۵ طاعون در شهر لندن جولان میداد و هر هفته جان چند هزار نفر را میگرفت. اوج آن به چنین روزهایی از آن سال برمیگشت که آمار رسمی مرگومیر هفتگی به حدود ۸ هزار نفر رسید؛ آن هم در شرایطی که – به نوشته ویراستار سایت آندیسدِی – کسی مرگ فقرا را نمیشمرد و ثبت نمیکرد که یعنی تلفات طاعون بسیار بیشتر از عدد رسمی اعلام شده بود.
چنان که در چنین حوادثی معمول است عدهای در آغاز خطر را باور نکردند و ترس دیگران را به مسخره گرفتند اما خطر واقعی بود و با دست سیاه خود دیرباورترین منکرانش را هم – البته کمی با تاخیر نسبت به دیگران – سرانجام مجاب میکرد. به نوشته دانیل دوفو «آنهایی که ترسیده بودند و همچنین آنهایی که باتدبیر بودند به روستاها گریختند و آنهایی که تعلل کردند دچار افسوس و پشیمانی شدند. هنگامی که سرانجام تصمیم به ترک شهر گرفتند در تمام لندن اسبی باقی نمانده که بخرند یا کرایه کنند و تازه، دروازههای شهر هم بسته شده و دیگر هیچ راه فراری برای کسی باقی نمانده بود.»
در هر خانهای که کسی از طاعون میمرد، با رنگ سرخ ضربدری بزرگ نقش میکردند و بالای آن مینوشتند: «پروردگارا به ما رحم کن!» همچنین نوشتهاند آن سال دانشگاه کمبریج را هم بستند و دانشجویان و مدرسان را مرخص کردند. ایساک نیوتن نیز در این تعطیلی اجباری خانهنشین شد و در تنهایی، بیشتر و عمیقتر از گذشته مطالعاتش را – از جمله درباره ایده قانون جاذبه – دنبال کرد. از اواخر پاییز ۱۶۶۵ طاعون رفتهرفته ضعیف و ضعیفتر شد و نخستین نشانههای پایان سیطرهاش را بروز داد. برخی ثروتمندان فراری از شهر که خبر تضعیف طاعون را شنیدند، یکی پس از دیگری به خانههای خودشان برگشتند. چارلز دوم هم که از ایمنبودن جان خودش مطمئن شده بود اواسط زمستان ۱۶۶۶ به پایتخت برگشت.»
منبع: ایسنا
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰