چوب ترموود
چوب مهم ترین مواد اولیه ای است که در ساخت و تولید بسیاری از وسایل به کار برده می شود. چوب ترموود هم یکی از چوب های طبیعی به شمار می آید که به دلیل حرارت تغییر شکل پیدا می کند. زمانی که چوب حرارت می بیند با نام چوب ترموود شناخته می شود.
چوب مهم ترین مواد اولیه ای است که در ساخت و تولید بسیاری از وسایل به کار برده می شود. چوب ترموود هم یکی از چوب های طبیعی به شمار می آید که به دلیل حرارت تغییر شکل پیدا می کند. زمانی که چوب حرارت می بیند با نام چوب ترموود شناخته می شود. این دسته از چوب ها ضرری به طبیعت و محیط زیست وارد نمی کنند. مقاوم بودن در برابر پوسیدگی و قارچ، مستحکم بودن، ایجاد ترک های کم و قابلیت عایق شدن، از مهم ترین ویژگی ها و مزایای چوب ترموود هستند.
مهم ترین مزایای چوب های ترموود
امروزه به دلیل رشد جامعه و همچنین افزایش هر چه بیشتر شهرنشینی، افراد برای آرامش روح و جسم خود سعی می کنند از عناصر طبیعی در دکوراسیون منزل و محیط کار استفاده کنند. با پیشرفت بشر در دنیای ساخت و ساز، بهره گیری از چوب ترموود بسیار گسترده شده است. در ایران به ترمووود، چوب ترمود نیز گفته می شود.
چوب ترموود یکی از مهم ترین عنصرها در ساختمان سازی است. استفاده از چوب در ساختمان باعث رشد، بالندگی و ایجاد حس سر زندگی در انسان می شود. اگر چوب را در بهترین نقاط منزل کار گذاشت می توان محیطی آرام و دنج ایجاد کرد. چوب ترموود برخلاف دیگر مصالح به کار رفته در ساختمان سازی، باعث ایجاد احساس زیبایی، طبیعی بودن و آرامش در افراد می گردد. به طور کلی مهم ترین مزایای استفاده از چوب ترموود عبارتند از:
- وزنی کم و سبک به نسبت متریال مشابه
- ایجاد رطوبت مناسب در محیط، متناسب با نیاز طبیعی افراد
- نرمال شدن تغییرات نابهگام دمایی
- امکان نصب آسان و تمیز
- مقاومت بالا در مواجه با آتش سوزی، سیل، سرمای زیاد و طوفان
- امکان تجزیه شدن و آسیب نزدن به محیط زیست
- دارای انعطاف پذیری و مقاومت بالا در مواجه با فشار های بیرونی
- داشتن عایق صدا
- بادوام بودن در مواجه با پوسیدگی و ازبین رفتن در شرایط آب و هوایی مختلف
- مقاوم بودن در مواجه با تاب برداشتن و تغییر در ابعاد
- مقاومت در مواجه با حمله حشرات مختلف، قارچ و کپک و ریز ارگانیسم
کاربردهای چوب ترموود کدامند؟
مصالح جدید و تازه چوبی مانند چوب ترموود سبب شده اند تا معماری مدرن به پیکر بی روح و سرد ساختمان، حس تازگی و صر زندگی هدیه دهد. از چوب ترموود در نماهای داخلی و بیرونی ساختمان، کفپوش ها، فضا های باز و پارک ها مورد استفاده قرار می گیرد. کاربرد های اصلی چوب ترموود عبارتند از:
- کف و کفپوش
- دیوارپوش
- دکوراسیون داخلی
- پله و نرده
- فضای باز ویلا و پارک
- آلاچیق
- لوور
- روف گاردن
- پرگولا
- قرنیز
- استخر و سونا
- درب و پنجره
تاریخچه به وجود آمدن چوب ترموود
چوب ترموود اولین بار در سال ۱۹۳۰، در کشور فنلاند وارد بازار شد. در کشور فنلاند برای بالا بردن مقاومت چوب از روش های بسیاری استفاده کردند که آخرین و مهم ترین روش، منجر به تولید چوب ترموود شد. این کشور توانست به عنوان پیشتاز تولید چوب ترموود در دنیا شناخته شود. فنلاند بعد از پیشرفت بسیار زیاد در تولید چوب ترموود، انجمن تحقیقات فنی ترموود (VTT) را تاسیس کرد تا به صورت کامل و حرفه ای در رابطه با بالا بردن بیشتر مقاومت این نوع چوب تحقیقات انجام دهد. در نهایت این مجموعه توانست با فرآیند تیمار حرارتی چوب ترموود، چوبی مقاوم و خاص تولید و روانه بازار های جهانی و بین المللی کند. کانادا و آلمان هم بعد از کشور فنلاند در تولید و عرضه چوب ترموود توانستند به پیشرفت خوبی برسند.
نحوه تولید چوب ترموود
در فرآیند تولید چوب از راه های مختلفی استفاده می شود تا بهترین و باکیفیت ترین چوب آماده عرضه در بازار شود. برای تولید بهترین نوع چوب روش های زیادی امتحان شد تا اینکه؛ چوب ترموود با ترکیب دو چوب زبان گنجشک و چوب گونه کاج تولید گردید. چوب ترموود یکی از مهم ترین محصولات تولیدی در سه کشور فنلاند (خاستگاه اولیه)، کانادا و آلمان است. در زمان تولید این نوع از چوب، از راه حل گرما دادن بدون استفاده از مواد شیمیایی کمک می گیرند. با این کار بهترین نتیجه برای تولید چوب به دست خواهد آمد. البته لازم به ذکر است که برای تولید چوب ترموود نمی توان از هر چوبی استفاده کرد.
بهترین نوع چوب های ترموود تنها در برخی نقاط از جنگل های فنلاند و سوئد یافت می شود. این دو کشور اروپایی در مناطقی خوش آب و هوا واقع شده اند و کیفیت چوب درختان آن ها بسیار بالا است. فنلاند یکی از پیشگامان تولید چوب ترموود در دنیا به حساب می آید. در این کشور ها برای تولید چوب ترموود از تیمار حرارتی بهره می گیرند. مهم ترین درختانی که می توان از تنه آن ها چوب ترموود را ساخت عبارتند از:
- نوئل یا Picea abies
- کاج یا Pinus sylvestris
- صنوبر یا Populus tremula
- توس یا Betula pendula
- زبان گنجشک یا Fraxinus excelsior
- کاج رادیانا یا Pinus radiata
- توسکا یا Alnus glutinosa
- لاریکس یا Larix sibirica
- راش یا Fagus silvatica
انواع چوب های ترموود
چوب ترموود دارای انواع مختلفی است که برخی از انواع پرطرفدار این چوب عبارتند از:
- مدل ترمو- اس:
مدل ترمو- اس یکی از پرطرفدارترین نوع چوب ترموود است. در زمان تولید این نوع از چوب ترموود، چوب را در حرارت ۱۸۰ درجه سانتی گراد قرار می دهند. با این کار میزان مقاومت چوب بالاتر می رود. چوب ترمو- اس به علت فرآیند تولید متفاوت و بودن در معرض حرارت بالا، در مواجه با رطوبت و دیگر مشکلاتی که برای هر نوع چوبی ممکن است به وجود آید در امان می ماند و خطری آن را تهدید نمی کند. مدل ترمو- اس، دو نوع سوزنی و پهن برگ دارد. نوع سوزنی بیشتر در فضای داخلی، مبلمان ها، در و پنجره و سونا کاربرد دارد. نوع پهن برگ هم در کف پوش، صندلی های محیط عمومی مانند پارک ها و… استفاده می شود.
- مدل ترمو- دی:
این مدل به نسبت مدل ترمو- اس مقاومت بیشتری دارد. در فرآیند تولید ترمو- دی دما تا ۲۲۰ درجه سانتی گراد افزایش پیدا می کند. از این مدل برای طراحی نما و دیوار، حمام و سرویس بهداشتی، نمای خارجی و داخل و… استفاده می شود.
نحوه نگهداری از چوب ترموود
چوب ترموود به علت فرآیند خاص تولید، طول عمر بالایی به نسبت دیگر گونه ها دارد. در نتیجه برای نگهداری از آن نیاز نیست حساسیت زیادی به خرج داد. در برخی موارد برای بهتر شدن رنگ چوب اقدام به اضافه کردن رنگ، لکه و برخی مواد دیگر می کنند. این کار نیاز نیست زیرا رنگ این چوب به صورت طبیعی از خاکستری به رنگ نقره ای تغییر شکل می دهد و زیبایی و دوام خود را حفظ می کند.
کلام پایانی
چوب ترموود یکی از انواع چوب ها به حساب می آید که امروزه مورد توجه قرار گرفته و کاربرد زیادی در صنعت ساختمان سازی دارد. این نوع چوب اولین بار در کشور فنلاند و با حرارت دادن زیاد به چوب برای استحکام بیشتر آن تولید شد. از چوب ترموود ایرانی و وارداتی برای فضاها و محصولات مختلفی مانند تایل ترموود استفاده می کنند. دو نوع ترمو- دی و ترمو- اس، بیشترین کاربرد را دارند. این چوب به علت استحکام و ماندگاری بالا کاربردهای فراوانی در ساختمان سازی دارد.
برای اطلاع از قیمت هر متر مربع ترموود همین حالا با ما تماس بگیرید : ۰۹۱۲۲۰۶۳۴۸۱ / ۰۲۱۲۶۸۵۷۱۱۴
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰