سرماخوردگی کودکان چقدر خطرناک است؟
اگر کودکی عطسه یا سرفههای طولانی دارد و از گلو درد شایت میکند، به احتمال زیاد دچار سرماخوردگی کودکان شده است. سرماخوردگی در کودکان یک بیماری متداول است که بیشتر در فصلهای بهار، پاییز و زمستان رخ میدهد. این بیماری، ویروسی بوده و قابل انتقال به افراد دیگر خانواده است. اما با توجه به اینکه
اگر کودکی عطسه یا سرفههای طولانی دارد و از گلو درد شایت میکند، به احتمال زیاد دچار سرماخوردگی کودکان شده است. سرماخوردگی در کودکان یک بیماری متداول است که بیشتر در فصلهای بهار، پاییز و زمستان رخ میدهد. این بیماری، ویروسی بوده و قابل انتقال به افراد دیگر خانواده است. اما با توجه به اینکه سیستم ایمنی بدن کودکان به نسبت بزرگسالان ضعیفتر بوده باید در صورت مشاهده علائم، سریع به پزشک مراجعه کرد. سوالی که بسیاری از والدین میپرسند این است که دوره سرماخوردگی کودکان چقدر طول میکشد؟ برای پاسخ به این سوال و اطلاع از روشهای درمان سرماخوردگی تا انتهای متن همراه ما باشید.
سرماخوردگی کودکان چگونه است؟
از آنجایی که سیستم ایمنی کودکان هنوز کامل نشده، پس در مقابل عوامل بیماریزا حساستر هستند. در چنین شرایطی، طبیعی است که آنها در طول سال بارها به سرماخوردگی مبتلا شوند. عفونت نواحی فوقانی دستگاه تنفس یا همان سرماخوردگی کودکان پدیدهای عجیب و خطرناک نیست.
در مواجهه با ویروسهای سرماخوردگی، سیستم ایمنی کودکان شروع به تولید آنتیبادیهایی میکند که توانایی بدن آنها را در مقابله با ویروسها، افزایش میدهد. این بیماری حدود یک هفته طول میکشد و با رعایت بهداشت، میتوان احتمال ابتلا به آن را کاهش داد. یادتان باشد که باید برای درمان سرماخوردگی کودکان، حتما به دکتر کودکان و اطفال مراجعه کنید. داروهای کودکان و بزرگسالان با هم متفاوتند و در مراقبت از گروه سنی کودک، باید ظرافت به خرج داد.
علائم سرماخوردگی کودکان
آبریزش بینی، عطسه، سرفه، تب، بیقراری و بیاشتهایی از متداولترین علائم و نشانههای سرماخوردگی کودکان هستند. به طور معمول این نشانهها در عرض یک هفته نمایان خواهند شد. همچنین اگر سرفههای ناشی از آسیب به ریه را تجربه میکنید بهتر است بدانید که قرار گرفتن در معرض هوای سرد باعث میشود تا شدت این سرفهها بیشتر شود. اما مهمترین علائم و نشانههای سرماخوردگی در کودکان میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- ناتوانی در بلع
- درد سینه
- تب
- گلو درد
- سردرد
- خستگی
- درد گوش
- بیاشتهایی
- درد سینه
- نفسکشیدن بلند
- ظهور نقاط و زخمهای قرمز روی پوست
- تب (پنجروز یا بیشتر و درماننشدنی)
دقت داشته باشید که اگر کودک در دوره سرماخوردگی سرفههای طولانی دارد، باید سریع به پزشک مراجعه کرد. داورهای ضد سرفه در این شرایط تجویز میشوند تا کودک احساس درد کمتری داشته باشد. به طور کلی با بروز هریک از این علائم سرماخوردگی نیاز است که از روشهای درمان خانگی و دارویی استفاده کرد.
دلایل سرماخوردگی کودکان
عوامل ویروسی یکی از اصلیترین دلایل سرماخوردگی کودکان است. اما عوامل غیر ویروسی هم میتوانند منجر به سرماخوردگی شوند. با نفوذ ویروس به بدن، بینی و گلو کودک دچار اختلال میشود. در صورت عدم درمان به موقع سیستم ایمنی بدن تضعیف شده و سردرد و گلو درد تشدید میشوند. همچنین هوای خشک محیط و در معرض دود سیگار بودن باعث میشود تا دوره بیماری بیشتر شود.
به طور کلی مهمترین دلایل سرماخوردگی کودکان عبارتند از:
- ویروسهای رینوویروس (Rhinovirus)
- آلرژیهای فصلی
- ویروس کرونا (Coronavirus)
- تغییرات دما و هوا
- ویروس سینسیشیال تنفسی (Respiratory Syncytial Virus – RSV
- تماس با آلایندهها و مواد تحریککننده محیطی
- آدنو ویروس
- استرس و خستگی زیاد
- ویروس آنفولانزا (Influenza Virus)
- سیستم ایمنی ضعیف
همچنین تردد در بیرون منزل با لباس نازک و نامناسب هم میتواند از دلایل بروز سرماخوردگی کودکان باشد.
درمان سرماخوردگی کودک
درمان سرماخوردگی کودکان با توجه به علت و شدت بیماری متفاوت است. اگر بیماری به دلیل ویروس، رخ داده باشد باید از روش درمان دارویی استفاده کرد. همچنین مراقبتهای خانگی باعث میشود تا روند درمان سریعتر شود. از طرفی هم استراحت و خواب کافی همراه با مصرف مایعات و ویتامین سی میتوانند روند درمان را تسریع کنند. به طور کلی روشهای درمان سرماخوردگی عبارتند از:
- داروی سرماخوردگی کودکان؛ استامینوفن (کودکان زیر ۶ سال نباید از دارو استفاده کنند.)
- درمان سنتی سرماخوردگی کودکان؛ مصرف مایعات و خواب کافی
- درمان خانگی سرماخوردگی کودکان؛ مصرف میوه، استحمام، شست وشوی بینی
هریک از این روشهای درمانی برای بهبود سرماخوردگی کودکان موثر هستند. اما توصیه میشود که مراقبت بیشتری از کودک داشت تا کودک زودتر سلامتی خود را به دست آورد.
غذا برای سرماخوردگی کودکان
مرکبات و شیر گرم جزو گزینههای مناسب برای درمان سرماخوردگی هستند. اما دقت داشته باشید که اگر کودک تب بالایی دارد نباید شیر میل کند. همچنین با توجه به اینکه سیستم ایمنی بدن کودک در دوران بیماری ضعیفتر میشود و احتمال بلعیدن غذا برای او سختر خواهد شد، توصیه میکنیم که غذاهای زیر را تهیه کنید:
- مصرف مایعات مختلف به بدن کودک ایده خوبی است. میوه گلو را نرم میکند و به بدن آبرسانی خواهد کرد.
- مصرف میوه برای سرماخوردگی باعث میشود که بدن کمآب نشود و مشکلات گوارشی هم در کنار سرماخوردگی رخ ندهد.
- آبگوشت و سوپ میتوانند در هنگام گلودرد یا ناراحتی معده به بدن آبرسانی کنند.
اما اگر کودک شما برای بلعیدن این مواد غذایی هم مشکل دارد باید با پزشک مشورت کنید.
سرماخوردگی در کودکان تا چند روز واگیر دارد؟
سرماخوردگی کودکان که طول دوره بیشتری دارد، احتمال واگیر را افزایش میدهد. طول دوره سرماخوردگی کودکان بین سه تا ۱۰ روز زمان میبرد. اما انتقال ویروس و بیماری در روزهای ابتدایی بیشتر است. کودکان ویروس سرماخوردگی را میتوانند به افراد مختلف که با آنها ارتباط نزدیک دارند انتقال دهند. از این رو والدین و افراد خانواده باید مراقبتهای ویژهای مانند ماسک زدن را رعایت کنند تا ویروس به بدن آنها منتقل نشود. همچنین کودک با شستن دستها و استفاده از دستمال کاغذی هنگام عطسه و سرفه میتواند درصد انتقال بیماری را کاهش دهد.
پیشگیری از سرماخوردگی کودکان
احتمال اینکه کودکان دچار سرماخوردگی شوند، زیاد است. اما همچنان میتوان از روشهای پیشگیری استفاده کرد تا تعداد دفعات سرماخوردگی در کودکان کمتر شود. از این رو چند روش پیشگیری از سرماخوردگی به شرح زیر هستند:
- به کودک خود آموزش دهید که دستهایش را قبل از هر خوراکی و غذا خوردن به خوبی بشوید. در صورتی که سرفه یا عطسه دارد باید از دستمال کاغذی استفاده کند تا دستها آلوده نشوند.
- رعایت رژیم غذایی سالم و استفاده از مکملها و ویتامینهای D و C میتواند به تقویت سیستم یمنی بدن کمک کند.
- در صورتی که احساس کردید فردی در یک محیط دچار سرماخوردگی شده است از ماسک برای محافظت از کودک استفاده کنید.
همچنین دوری از معاشرت و تماس با افرادی که دچار سرماخوردگی شدهاند، میتواند در جلوگیری از بیماری موثر باشد.
چه زمانی به دکتر برای درمان سرماخوردگی کودکان مراجعه کنیم؟
سرماخوردگی کودکان در بیشتر موارد نیاز به مراجعه به پزشک ندارد و با روشهای خانگی بیماری درمان میشود. اما در صورتی که علائم و نشانههای مختلفی از بیماری وجود داشته باشد، باید بلافاصله پزشک را در جریان وضعیت بیماری کودک قرار داد. این علائم و نشانهها عبارتند از:
- تب بالاتر از ۳۸.۵ درجه (۱۰۱.۳ درجه فارنهایت)
- مشکلات تنفسی
- درد شدید
- سرفههای شدید و مداوم
- بدتر شدن علائم
- تورم گردن
- ناتوانی در بلع یا نوشیدن
- از بیننرفتن نشانههای بیماری بعد از ۴۸ ساعت
- طولانی شدن بیماری بیشتر از یکهفته
- کمشدن ادار کودک
- نوزادان با سن کمتر از سهماه
پزشک ممکن است که با بررسیهای مختلف، داروهای ضدسرفه را هم تجویز کند. اما جای نگرانی نیست! دکتردکتر به عنوان یک سامانه آنلاین نوبت دهی پزشکان در کنار شما است تا بتوانید از بهترین متخصصهای اطفال نوبت بگیرید. دکتردکتر یک سایت نوبت دهی آنلاین پزشکان است که شما را برای دریافت نوبت از بهترین متخصصها همراهی میکند. کافی است که به سایت نوبت دهی دکتردکتر به آدرس نوبت اینترنتی دکتردکتر drd.ir مراجعه کنید تا از پزشکان متخصص سراسر کشور مشاوره تلفنی و ملاقات حضوری برای درمان سرماخوردکی کودکان دریافت کنید.
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰