کد خبر : 208464
تاریخ انتشار : یکشنبه 6 خرداد 1403 - 12:53

تاوان دوستی با ساقی مواد مخدر

تاوان دوستی با ساقی مواد مخدر

حمل مواد مخدر و مشارکت در آن، یکی از جرایمی است که قانونگذار به آن توجه ویژه کرده است. چرا که دنیای مدرن امروزی باعث تولید روزافزون انواع مواد مخدر و گسترش مصرف آن میان قشر جوان جامعه شده است. به همین جهت قانون مبارزه با مواد مخدر، ضمن دسته بندی انواع مواد مخدر، مجازات

حمل مواد مخدر و مشارکت در آن، یکی از جرایمی است که قانونگذار به آن توجه ویژه کرده است.

چرا که دنیای مدرن امروزی باعث تولید روزافزون انواع مواد مخدر و گسترش مصرف آن میان قشر جوان جامعه شده است.

به همین جهت قانون مبارزه با مواد مخدر، ضمن دسته بندی انواع مواد مخدر، مجازات هر کدام از آن‌ها را نیز ذکر کرده که با توجه به نوع جرم ارتکابی، متفاوت می‌باشد.

حمل و مشارکت در حمل مواد مخدر، یکی از جرائم شاخص در حیطه مواد مخدر است که در این مقاله به بررسی آن و میزان مجازات مقرر شده در قانون خواهیم پرداخت. با ما همراه باشد.

انواع مواد مخدر در قانون

قانون مواد مخدر و روانگردان را به دو دسته تقسیم کرده است:

مواد مخدر غیر صنعتی یا سنتی

این مواد شامل تریاک، شیره، گراس، بنگ، سوخته و غیره می‌شود. مجازات حمل این دسته از مواد مخدر، معمولا کمتر از مواد جدید است.

مواد مخدر صنعتی

هر ماده مخدر و روانگردان که به صورت شیمیایی و صنعتی تولید شود، در این دسته جای می‌گیرد. مانند شیشه، هروئین، کراک، کوکائین، ماری جوانا و غیره. این دسته از مواد مخدر که معمولا بین جوانان رایج است، مجازات‌های شدیدتری نیز برایشان در نظر گرفته شده است.

مجازات حمل مواد مخدر سنتی یا غیرصنعتی

ماده ۴ قانون مبارزه با مواد مخدر می‌گوید که هرکس یکی از انواع مواد مخدر سنتی را نگهداری، مخفی یا حمل کند؛ با توجه به مقدار موادی که به همراه دارد، به شکل زیر مجازات خواهد شد:

  • تا سقف ۵۰ گرم: جریمه نقدی و ۵۰ ضربه شلاق
  • از ۵۰ تا ۵۰۰ گرم: جریمه نقدی، ۱۰ تا ۷۴ ضربه شلاق، ۳ سال حبس
  • از ۵۰۰ گرم تا ۵ کیلو گرم: جریمه نقدی، ۴۰ تا ۷۴ ضربه شلاق، ۲ تا ۵ سال حبس
  • بیش از ۵ کیلوگرم و تا ۲۰ کیلوگرم: جریمه نقدی، ۵۰ تا ۷۴ ضربه شلاق، ۵ تا ۱۰ سال حبس. در صورتی که مجرم برای بار دوم دست به ارتکاب این جرم بزند، علاوه بر مجازات‌های ذکر شده، به مصادره اموال نیز محکوم خواهد شد. در صورت تکرار جرم برای بار سوم، مجازات او اعدام به همراه مصادر اموال خواهد بود.
  • بیش از ۲۰ کیلوگرم تا ۱۰۰ کیلوگرم: علاوه بر مجازات ذکر شده در بالا، به ازای هر کیلوگرم اضافه، جزای نقدی برایش مقرر خواهد شد. در صورت تکرار جرم نیز به مجازات اعدام و مصادره اموال محکوم می‌شود.

اگر کارکنان دولتی یا سازمان‌های وابسته به دولت مرتکب این جرائم شوند، علاوه بر مجازات‌های مقرر در قانون، برای بار اول ۶ ماه انفصال از خدمت، برای بار دوم یک سال و برای سوم به انفصال دائمی از خدمت محکوم می‌شوند.

نکته دیگر در بحث مجازات حمل مواد مخدر این است که اگر مجرمین برای این کار از وسایل نقلیه استفاده کرده باشند، ماشین نیز به نفع دولت ضبط خواهد شد.

مجازات مواد مخدر صنعتی

ماده ۸ قانون مبارزه با مواد مخدر، به تفصیل درباره مجازات مواد مخدر صنعتی صحبت کرده و به شرح زیر است:

  • تا ۵ سانتی گرم: جریمه نقدی، ۲۰ تا ۵۰ ضربه شلاق
  • از ۵۰ سانتی گرم تا ۱ گرم: جریمه نقدی، ۳۰ تا ۷۰ ضربه شلاق
  • ۱ گرم تا ۴ گرم: جریمه نقدی، ۲ تا ۵ سال حبس، ۳۰ تا ۷۰ ضربه شلاق
  • ۴ گرم تا ۱۵ گرم: جریمه نقدی، ۵ تا ۸ سال حبس، ۳۰ تا ۷۴ ضربه شلاق
  • ۱۵ گرم تا ۳۰ گرم: جریمه نقدی، ۱۰ تا ۱۵ سال حبس، ۳۰ تا ۷۴ ضربه شلاق
  • بیش از ۳۰ گرم: اعدام، مصادره اموال

همچنین اگر مجرم برای اولین بار دست به ارتکاب این جرم زده و موفق به توزیع و فروش نشده باشد، همچنین مواد بیش از ۱۰۰ گرم نباشد، ممکن است دادگاه با توجه به کیفیت و مسیر حمل، حکم به حبس ابد و مصادر اموال او را دهد.

مجازات شلاق نیز برای بار دوم به بعد، حداکثر آن یعنی ۷۴ ضربه اجرا می‌شود.

چنانچه مجرم برای بار چهارم اقدام به حمل مواد مخدر کرده باشد و مجموع آن نیز به ۳۰ گرم برسد، به جرم مفسد فی الارض به اعدام محکوم خواهد شد.

اما اگر در مرتبه چهارم، مجموع آن‌ها به ۳۰ گرم نرسد، مجرم به جریمه نقدی و ۱۰ تا ۱۵ سال حبس به همراه ۳۰ تا ۷۴ ضربه شلاق محکوم می‌شود.

مجازات مشارکت در حمل مواد مخدر

مشارکت در حمل مواد مخدر، همان مجازات حمل را دارد. زیرا مشارکت در جرم به معنای همکاری در ارتکاب جرم بوده و تمامی اقداماتی که آن‌ها انجام داده‌اند، جرم بوده است.

به تصریح وکیل آنلاین به دلیل خاص بودن جرم حمل مواد مخدر، تفاوتی ندارد که میزان شرکت افراد در حمل مواد مخدر به چه اندازه بوده و آیا آثار کارهای همه آن‌ها به یک اندازه است یا خیر. در هر صورت همگی آن‌ها به یک اندازه مجازات خواهند شد.

همچنین مشارکت در حمل به معنی انجام یک کار یا ترک آن نیز خواهد بود و جرم مشارکت همان جرم انجام دهنده مستقل کار محسوب می‌شود.

ضمنا افرادی که با جاسازی مواد در ماشین خود به حمل آن‌ها کمک می‌کنند به جرم معاونت در حمل مواد مخدر به مجازات جریمه نقدی و حبس از ۳ ماه تا ۶ ماه محکوم می‌شوند.

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
نظرات بسته شده است.

خرید تاج گل - تاج گل - تاج گل تسلیت - تاج گل ترحیم

عکاسی عقد و عروسی

خرید لوازم یدکی ns200

اجاره خودرو

کنتاکتور اشنایدر

رفرال همستر

تولید ادکلن

دوره پاکسازی پوست در کرج

خرید تاج گل - تاج گل - تاج گل تسلیت - تاج گل ترحیم

دانلود زيرنويس ويدئو

آموزش زبان آلمانی

رپورتاژ آگهی خوب یا بد؟

مایکروسافت  شیائومی  سامسونگ  گوشی  مارک  اینتل  گواهینامه  قرمز  گورمن  تبلت  آیفون  طراحی  لایکا  تایوان  یوتیوب  دوربین  اندروید  تاشو  چین  گلکسی  پیکسل  ساعت  ای‌بی  هوشمند  سطح  جدید  شرکت  معرفی  تجاری  طرح  

خرید رپورتاژ آگهی