کد خبر : 208245
تاریخ انتشار : شنبه 11 شهریور 1402 - 20:56

آیا جوشکاری روی پروفیل سبک شدنی است؟

آیا جوشکاری روی پروفیل سبک شدنی است؟

جوشکاری مقاطع فولادی یکی از مهم‌ترین روش‌های شکل‌دهی به سازه‌های مختلف با اشکال متنوع است. درحالی‌که جوشکاری مقاطع قطور، آسان بوده و به تخصص و تجهیزات کمتری نیاز دارد، سوال بسیاری از افراد این است که آیا جوشکاری روی پروفیل سبک هم امکان‌پذیر است؟ پاسخ کوتاه به این سوال، بله است. اما باید در نظر

آیا جوشکاری روی پروفیل سبک شدنی است؟

جوشکاری مقاطع فولادی یکی از مهم‌ترین روش‌های شکل‌دهی به سازه‌های مختلف با اشکال متنوع است. درحالی‌که جوشکاری مقاطع قطور، آسان بوده و به تخصص و تجهیزات کمتری نیاز دارد، سوال بسیاری از افراد این است که آیا جوشکاری روی پروفیل سبک هم امکان‌پذیر است؟ پاسخ کوتاه به این سوال، بله است. اما باید در نظر داشت که برای پروفیل‌های سبک باید از تکنیک‌ها و تجهیزات خاصی استفاده کرد. در غیر این صورت، بروز ایراداتی از جمله اعوجاج، ظاهر کثیف و حتی خراب‌شدن کل پروفیل اجتناب‌ناپذیر است.

در این مقاله، چهار روش اصلی جوشکاری روی پروفیل سبک را معرفی خواهیم کرد. انتخاب هریک از آنها باید با توجه به ابعاد، انتظارات و ویژگی‌های آلیاژ پروفیل صورت بگیرد. پیش از آن اما لازم است که با ویژگی‌های پروفیل سبک آشنا شویم. با ما همراه شده و بهترین روش جوشکاری را برای پروژه‌ی خود انتخاب کنید.

پروفیل سبک چیست و چه ویژگی هایی دارد؟

پروفیل سبک یا مبلی (Furniture Profile) به مقطع فلزی با ضخامت بین ۰٫۷ تا ۱٫۵ میلی‌متر گفته می‌شود. این محصول نوعی ورق روغنی است به روش نورد سرد تولید شده و در تمام طول خود، سطح‌مقطعی ثابت دارد. پروفیل سبک معمولا با سطح‌مقطع دایره، مربع، مستطیل یا مثلثی و به‌صورت درزدار یا بدون درز تولید می‌شود.

پروفیل سبک، ویژگی‌های مکانیکی قابل‌توجهی دارد که ازآن‌جمله می‌توان به فرم‌پذیری و چکش‌خواری، قابلیت آبکاری، مقاومت بالا در برابر حریق و مقاومت در برابر فشار اشاره کرد. از مهم‌ترین صنایع مصرف‌کننده این محصول نیز خودروسازی، مبل‌سازی، دوچرخه‌سازی، تولید تابلوهای تبلیغاتی، صنایع هوایی و صنایع دکوراتیو هستند. قیمت پروفیل سبک نسبت به پروفیل‌های سنگین ارزان‌تر است که سبب توجیه اقتصادی استفاده از آن در بسیاری از پروژه‌ها می‌شود.

شرکت فولادسازان راه ابریشم با وب سایت فولادینو، یکی از اصلی‌ترین مراجع فروش اینترنتی انواع پروفیل سبک در اشکال متنوع با برندهای معتبر است. این وب‌سایت امکان خرید بدون محدودیت حجمی، با ارسال سریع و ضمانت اصالت کالا از سراسر ایران را فراهم کرده است.

با این مقدمه در ادامه به شرح چهار روش جوشکاری روی پروفیل سبک می‌پردازیم.

جوشکاری پروفیل سبک به روش CO2‌

پروفیل سبک چیست و چه ویژگی هایی دارد؟

جوش CO2‌ مرسوم‌ترین روش برای جوشکاری روی پروفیل سبک است. این روش، بر قوس الکتریکی ایجاد‌شده از یک الکترود مصرفی با محافظت گاز CO2‌ مبتنی است. به این روش، جوشکاری MIG‌ یا GMAW نیز گفته می‌شود که به‌ترتیب مخفف دو عبارت Metal Inert Gas و Gas Metal Arc Welding‌ هستند.

در جوشکاری MIG، الکترود و سطح پروفیل‌ها به‌عنوان کاتد و آند عمل می‌کنند. با ذوب‌شدن محدوده‌ی موردنظر از هریک از دو پروفیل، گاز دی‌اکسیدکربن متصاعدشده از الکترود، روی نقطه‌ی جوش را می‌پوشاند تا از آن در برابر خوردگی محافظت کند.

جوشکاری روی پروفیل سبک به روش MIG، محدودیتی ازنظر ضخامت پروفیل‌ها ندارد. این نوع جوش، بسیار مقاوم بوده و در صورت بهره‌گیری از جوشکار ماهر، دوام بالایی دارد. از معایب آن هم می‌توان به ظاهر غیریکدست محل جوش اشاره کرد. به همین دلیل از آن به‌ندرت در صنایع دکوراتیو استفاده می‌شود.

جوش برق برای پروفیل سبک

می توان گفت که ارزان‌ترین روش جوشکاری روی پروفیل سبک با ضخامت بیش از ۰٫۹ میلیمتر، جوش برق یا الکترود دستی است. در این روش از یک الکترود فلزی روکش‌دار مصرفی استفاده می‌شود که با پروفیل، قوسی از قطرات فلز مذاب برقرار می‌کند. با ذوب‌شدن فلز پایه در عمق پایین‌تر، حوضچه‌ای مذاب ایجاد می‌شود. فلز ذوب‌شده‌ی نوک الکترود با گاز تولیدشده بر اثر سوختن پوشش آن، احاطه شده و با حوضچه مخلوط می‌شود. با از بین رفتن قوس، حوضچه به‌مرور سرد شده و جوش می‌خورد.

جوش برق یا SMAW برای پروفیل‌های زیر ۰٫۹ میلیمتر، مناسب نبوده و آنها را ذوب می‌کند، اتفاقی که با توجه به قیمت پروفیل قطعا ناخوشایند است. از مزایای این روش هم می‌توان به دستگاه سبک، قابل‌حمل و ارزان، یکدستی قابل‌قبول محل جوش و امکان اجرا در شرایط جوی مختلف اشاره کرد. اپراتور این روش باید به‌اندازه‌ی کافی ماهر و باتجربه باشد.

جوشکاری پروفیل سبک به روش جوش برنج

جوشکاری پروفیل سبک به روش CO2‌

همانطورکه از نام این روش مشخص است، الکترود مورداستفاده در آن از جنس فلز برنج است. به جوشکاری برنج در زبان بین‌المللی صنعت Braze Welding گفته می‌شود. این روش برای پروفیل‌های سبک رنگی و عمدتا غیرفولادی مناسب بوده و هزینه‌ی نسبتا بالایی هم دارد. مس، آلومینیوم، برنج و برنز، نمونه‌هایی از فلزات رنگی هستند. با کلیک کردن بر روی این لینک قیمت این پروفیل‌ها را مشاهده کنید.

جوشکاری روی پروفیل سبک به روش جوش برنج تقریبا مشابه اتصال MIG است. با این تفاوت که برنج، نقطه‌ی ذوب بسیار کمتری نسبت به الکترودهای سیمی به‌کاررفته در روش‌های دیگر دارد. به همین دلیل هم بسیار سریع و پیش از ذوب‌شدن فلز پایه، ذوب شده و پیوند را برقرار می‌کند. حرارت کمتری که فلز پایه در این روش تحمل می‌کند، سبب کاهش پیدایش اعوجاج در آن، پس از تثبیت نقطه اتصال می‌شود. درز جوش دقیق و ظریف، ویژگی مهم جوشکاری روی پروفیل سبک به روش Braze Welding است.

جوشکاری روی پروفیل سبک به روش آرگون

جوش برق برای پروفیل سبک

یکی از دقیق‌ترین روش‌ها برای جوشکاری پروفیل‌های سبک، جوشکاری آرگون است. به این روش، TIG یا GTAW نیز گفته می‌شود که به‌ترتیب مخفف عبارت‌های Tungsten Inert Gas و Gas Tungsten Arc Welding هستند. الکترودی که در جوش آرگون برای ایجاد اتصال کوتاه استفاده می‌شود از جنس تنگستن یا آلیاژهای آن است. یک سیم جوش با جنس دلخواه و یک گاز بی‌اثر (عمدتا آرگون، هلیوم، مخلوط این دو یا مخلوط هریک با هیدروژن) دیگر عوامل مهم جوش‌کاری TIG هستند. از این روش برای اتصال پروفیل‌های سنگین، تجهیزات پزشکی، جوش‌کاری آلومینیوم و تیتانیوم نیز استفاده می‌شود.

در جوشکاری TIG قوس و حوضچه‌ی مذاب کاملا قابل‌مشاهده هستند و از آنها با گاز بی‌اثر، محافظت می‌شود. مزیت مهم این روش، غیرمصرفی بودن الکترودش است. جوش TIG، همچنین اتصال بسیار تمیزی ارائه می‌کند که ناشی از به حداقل رسیدن اعوجاجات موج حرارتی الکترود آن است. به همین دلیل از آن برای جوشکاری پروفیل‌های بسیار سبک با مصارف دکوراتیو استفاده می‌شود.

جوشکاری روی پروفیل سبک به روش آرگون به تجهیزات پیچیده‌تری نسبت به روش‌های دیگر نیاز دارد. این موضوع سبب افزایش هزینه‌ی اجرای آن می‌شود. نمونه‌ای از این تجهیزات سیلندر گاز، شیلنگ و بست‌های گاز، مشعل مخصوص جوشکاری، منبع تغذیه هستند. هرچند باید اشاره کنیم که الکترودهای تنگستنی، نسبت به الکترودهای دیگر، ارزان‌تر هستند.

فولادینو همراه شما در قلب بازار آهن

نکات مهم پیش از جوشکاری روی پروفیل سبک

مهم‌ترین عامل اثرگذار بر کیفیت جوشکاری روی پروفیل سبک در کنار مهارت اپراتور و کیفیت تجهیزات، کیفیت آلیاژ پروفیل است. به همین دلیل، توصیه می‌شود پروفیل‌های خود را از منابع معتبر مانند وب سایت فولادینو خریداری کنید. همچنین اپراتور باید توان تشخیص روش مناسب جوش با توجه به ضخامت، محل اتصال و نوع پروفیل را داشته باشد. چربی‌گیری و پولیش سطح کار، ترازکردن پروفیل‌ها و اجرای عملیات در شرایط جوی پایدار، از دیگر نکات مهم جوشکاری روی پروفیل سبک هستند.

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
نظرات بسته شده است.

دانلود زيرنويس ويدئو

رپورتاژ آگهی خوب یا بد؟

خرید رپورتاژ آگهی